Nivea Super water gel SPF 50+ PA+++

Continuand seria produselor asiatice, astazi ne oprim atentia asupra Nivea Super water gel SPF 50+. Este vorba despre un produs de protectie solara japonez, chiar daca firma este Nivea. In Japonia, orice produs cosmetic vandut pe piata locala trebuie sa fie produs de o firma japoneza, indiferent daca brandul de baza este unul international. Produsele Nivea, cel putin cele de protectie solara, sunt produse si comercializate de firma locala Kao.

CE SUSTINE PRODUCATORUL

  • SPF 50+, PA+++ (asta inseamna PPD intre 8 si 16)
  • nu este rezistent la apa sau transpiratie
  • potrivit pentru protectie zilnica

CANTITATE SI PRET

Produsul se gaseste in mai multe variante cantitative – 80ml, 140 ml (cu pompita), dar cel mai des il veti gasi in varianta 140ml. Nu se gaseste oficial in Romania, trebuie comandat online. Il gasiti pe Dokodemo (https://dokodemo.world/en/), Amazon, ebay. Exista de asemenea persoane care il comercializeaza (neoficial) in Romania (pe diferite grupuri pe facebook orientate catre ingrijirea pielii sau cosmetice asiatice), acesta fiind si modul in care l-am achizitionat eu. La aceste persoane, varianta 140ml se gaseste la circa 100 lei.

INGREDIENTE

Water, ethylhexyl methoxycinnamate (Octinoxate – UVB), ethanol, PG, dimethicone, ethylhexyl triazone (Uvinul T 150 – UVB), diethylamino hydroxybenzoyl hexyl benzoate (Uvinul A Plus – UVA1, UVA2), butylene glycol, sodium dilauramidoglutamine lysine, pyrus cydonia seed extract, geranium robertianum extract, phellodendron amurense bark extract, hydrolysed hyaluronic acid, (acrylates / acrylic acid alkyl (C10-30)) cross polymer, carbomer, tocopheryl acetate (antioxidant – derivat de vitamina E), sodium hydroxide, BHT, methyl paraben

Produsul are 3 filtre UV, dintre care unul singur protejeaza impotriva radiatiei UVA, fiind de asemenea mai jos in lista de ingrediente. Acest lucru se vede in protectia UVA redusa in raport cu valoarea SPF (PA+++, adica PPD 8-16). Daca aveti probleme legate de pete pigmentare, melasma sau alte forme de exces pigmentar (inclusiv pistrui), recomand sa folositi un produs cu protectie UVA mai mare – acesta nu va fi suficient.

TEXTURA

Din punct de vedere al texturii, protectia solara asiatica este la un cu totul alt nivel fata de ceea ce stim cu totii ca inseamna o crema de soare. Nivea Super water gel se prezinta sub forma unui gel apos, foarte usor, care la contactul cu pielea formeaza o pelicula aproape ca de apa. Este usor de dozat datorita pompitei (2 pompite reprezinta cantitatea corecta pentru fata).

ASPECT

Produsul are nevoie de circa 15 minute pentru a se usca si a forma pelicula protectoare. Avand in vedere textura foarte apoasa, initial pielea va arata umeda. Dupa ce se usuca, nu se mai simte deloc pe piele, lasand in urma un usor luciu. Se simte mirosul de alcool (destul de mult) si, daca sunteti sensibili la alcool, este foarte posibil sa va irite. Mie, cel putin, mi se inroseste usor fata de la el. Nu este foarte hidratant, iar continutul mare de alcool inseamna ca, pentru o piele uscata sau deshidratata, va da senzatia de piele care “tine”, asadar recomand sa il aplicati peste o crema hidratanta daca va incadrati intr-una dintre aceste categorii.

CONCLUZII

Este un produs extrem de placut de folosit, care cu siguranta va va ajuta sa folositi protectie solara in fiecare zi. Datorita texturii si usurintei in aplicare, cred ca pana si persoanele reticente la cosmetice vor fi dispuse sa il foloseasca (de exemplu, barbatii).

Daca veti petrece mult timp afara sau veti fi activi, recomand sa folositi un produs rezistent la apa. Nivea Super water gel nu rezista la apa, transpiratie sau sebum, asadar exista riscul sa se stearga de pe piele.

Daca aveti probleme cu petele pigmentare sau melasma, recomand sa folositi un produs cu protectie UVA mai mare (PA+++ sau un produs european cu valoare PPD ridicata).

Nivea Super water gel SPF 50+ PA+++

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s