Avene Lotion for children SPF 50+

Este foarte important sa protejam copiii de soare si sa avem grija sa nu sufere arsuri solare. Arsurile suferinte in copilarie cresc foarte mult riscul de melanom (cel mai agresiv cancer de piele), asadar va rog mult sa ii protejati pe pitici si sa ii invatati inca din copilarie cum sa se expuna la soare in mod responsabil. Voi trata acest subiect in viitorul foarte apropiat, intr-un articol dedicat.

Astazi ma voi opri asupra firmei Avene, in speta asupra laptelui pentru copii, spf 50+.

CE SUSTINE PRODUCATORUL

  • Numar minim de filtre, stabile si cu eficacitate de lunga durata, oferind protectie optima impotriva UVB si UVA (scurte si lungi)
  • Contine un puternic antioxidant, pre-tocopheryl, pentru protectie celulara impotriva radicalilor liberi
  • Contine apa termala Avene, cu proprietati calmante si anti-iritante
  • Textura fluida, care hidrateaza pielea sensibila a copiilor

CANTITATE SI PRET

Produsul are 100ml. La Farmacia Tei il gasiti la pretul de 47.50 lei.

INGREDIENTE

AVENE THERMAL SPRING WATER (AVENE AQUA), C12-15 ALKYL BENZOATE, DICAPRYLYL CARBONATE, METHYLENE BIS-BENZOTRIAZOLYL TETRAMETHYLBUTYLPHENOL [NANO] (Tinosorb M – UVA1, UVA2, UVB), WATER (AQUA), GLYCERIN, BIS-ETHYLHEXYLOXYPHENOL METHOXYPHENYL TRIAZINE (Tinosorb S – UVA1, UVA2, UVB), DIETHYLHEXYL BUTAMIDO TRIAZONE (Uvasorb HEB – UVB), DIISOPROPYL ADIPATE, BUTYL METHOXYDIBENZOYLMETHANE (Avobenzone – UVA1, UVA2), CETEARYL ISONONANOATE, LAURYL GLUCOSIDE., POLYGLYCERYL-2 DIPOLYHYDROXYSTEARATE, DECYL GLUCOSIDE, BENZOIC ACID, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, CAPRYLYL GLYCOL, CITRIC ACID, DISODIUM EDTA, GLYCERYL BEHENATE, GLYCERYL DIBEHENATE, HYDROGENATED PALM GLYCERIDES, HYDROGENATED PALM KERNEL GLYCERIDES, POLYACRYLATE-13, POLYISOBUTENE. POLYSORBATE 20, PROPYLENE GLYCOL, SORBITAN ISOSTEARATE, TOCOPHEROL (antioxidant – vitamina E), TOCOPHERYL GLUCOSIDE (antioxidant – derivat de vitamina E), TRIBEHENIN, XANTHAN GUM

Filtrele folosite (4 la numar) nu sunt chiar in numar minim – cred ca puteau pastra doar cele 2 filtre Tinosorb si ar fi avut protectie foarte buna UVA si UVB, ambele avand protectie excelenta, de spectru larg. Dar, chiar si asa, filtrele sunt foarte bune. Singurul care poate pune probleme este Avobenzone – filtru mai vechi, dar foarte eficient contra UVA.

Din cauza continutului de Avobenzone, e posibil sa irite ochii si cu siguranta va cauza pete galbene pe hainele albe si pete albe pe hainele inchise la culoare, deci aveti grija la acest aspect.

Stiu ca, printre mame, exista o teama de filtre chimice in produsele pentru copii. Nu stiu daca e din cauza trendului “natural” sau daca e pur si simplu teama ca filtrele nu se vor comporta bine (iritatii, protectie scazuta etc), dar vreau sa va spun ca nu este cazul sa va ingrijorati, ci doar sa stiti care sunt ingredientele problematice (de exemplu, oxybenzone, pe care acest produs nu il contine). Filtrele UV moderne au molecule mai mari, care nu penetreaza bariera protectoare a pielii, deci nu sunt absorbite in organism, din acest motiv avand si risc mult mai redus de iritatii.

Daca aveti un copil cu piele foarte sensibila sau cu alergii, testati produsul pe piele, pe incheietura mainii sau pe gat (pielea este mai subtire, deci sunt zone mai reactive). Daca dupa 24 ore nu apare nicio reactie, atunci puteti folosi produsul. Acest lucru este bine sa il faceti indiferent de produsul pe care il foloseste copilul.

TEXTURA

Crema de culoare alba, emolienta. Se intinde usor pe piele si lasa un film gras.

ASPECT

Crema lasa o pelicula alba pe piele, care nu se estompeaza complet dupa uscare. Ramane foarte lucioasa pe piele, cu aspect gras. Daca o folositi pentru copii, cred ca este bine ca ramane usor alba, pentru ca puteti vedea mai bine unde ati aplicat produsul, ca sa nu riscati sa lasati zone neprotejate (mai ales ca, in general, copiii nu stau tocmai nemiscati cand ii dati cu crema).

Mie crema mi-a iritat usor ochii, deci mai mult ca sigur pune probleme celor cu ochi foarte sensibili. Nu mi-a iritat insa pielea in niciun fel.

CONCLUZII

Din pacate, produsele pentru copii sunt in general foarte lucioase si grase. Nu prea inteleg de ce, sincera sa fiu, pentru ca nu e tocmai placut sa fii acoperit de o pelicula unsuroasa cand tu vrei sa iti vezi de treaba si sa te joci. Asta este si mai adevarat cand copiii merg la plaja si vor sa se joace in nisip – tot acel nisip se va lipi inevitabil de crema de soare. Not fun.

Pentru adulti, crema mi se pare mai degraba potrivita pentru piele uscata si foarte uscata, fara sa folositi vreun alt produs dedesubt. Altfel este mult prea lucioasa si prea grasa ca sa fie “socially acceptable”. Daca o purtati doar la plaja, posibil sa nu va deranjeze, pentru ca acolo nu conteaza atat de mult cum arata pielea, dar, daca vreti sa o purtati si in viata de zi cu zi, mi se pare o provocare. Eu am testat-o si cu multa pudra pe deasupra si, dupa vreo 30 minute, luciul era inapoi in forta.

Ca protectie UV, este un produs foarte bun, avand filtre performante. Plus ca nu contine alcool sau parfum, ceea ce este grozav. Asadar, daca nu aveti (voi sau copiii) probleme cu modul cum arata, poate fi o optiune chiar buna.

Leave a comment