Despre mine

Bun venit pe pagina mea! Numele meu este Emanuela, sunt arhitect si am o obsesie pasiune speciala pentru protectia solara.

Pasiunea mea vine intr-un fel din nevoie… In sensul ca am pielea foarte deschisa la culoare, ma ard foarte usor in urma expunerii la soare, asa ca, inca de mica, am cautat sa ma protejez cat de mult posibil. Am inceput prin a sta sub umbrela cand mergeam la plaja, pe urma am indraznit sa port maneci lungi la plaja, ca apoi sa incep o lunga cautare a produsului perfect pentru a ma proteja de nedoritele arsuri. In anii ’90, cand eram mica (sunt nascuta in 1988), nu existau prea multe optiuni, si nici nu exista o preocupare pentru folosirea produselor de protectie solara. Era la moda sa stai la plaja, sa te bronzezi, fara sa fie foarte clare riscurile la care te expuneai.

Cateva date despre pielea mea: am tenul mixt, predispus la acnee, fototip II. Pe deasupra, tenul meu este si cuperozic, insemnand ca fata mea se transforma in rosie din orice – schimbari de temperatura, mancaruri picante, o supa calda, o adiere care nu ii convine etc. In plus, se transforma in rosie de la parfum si de la cantitati mari de alcool in produse cosmetice. Asadar, caut acel produs de protectie solara care sa fie lejer, sa nu imi blocheze porii, sa nu imi inroseasca pielea, sa nu fie prea lucios si sa ofere protectie foarte ridicata. Pare simplu, nu? :))

Va invit sa imi fiti alaturi in cautarea produsului perfect. Sper ca aceasta cautare a mea sa va ajute sa intelegeti mai bine ce inseamna protectia solara si de ce este importanta. Si sper sa va fie utile parerile mele despre produsele pe care le-am incercat pana acum.